Kosten

Kosten

 

Kosten rechtsbijstand

Ons kantoor werkt met een uurtarief. In bijzondere gevallen kunnen we een vaste prijs met u afspreken. Meer uitleg kunt u krijgen tijdens het intakegesprek.

 

Betaalt uw rechtsbijstandverzekering de kosten?

Het is mogelijk dat uw rechtsbijstandverzekering de kosten voor juridische bijstand dekt. We helpen u, waar nodig, de aanvraag bij uw verzekering te doen. De kosten voor mediation worden door steeds meer verzekeringen vergoed. Houd wel rekening met een wachttijd. Zie: www.independer.nl.

 

Subsidie door de overheid?

Als uw inkomen en vermogen beneden een vastgestelde norm zijn dan kan het zijn dat u recht heeft op een subsidie van de overheid in de vorm van een toevoeging. Wij vragen deze voor u aan. Als u recht heeft op een toevoeging dan blijven uw kosten beperkt tot een vaste eigen bijdrage en legeskosten. De griffiekosten van de rechtbank zijn dan ook lager.

Voordat de toevoeging wordt aangevraagd neemt u contact op met het Juridisch Loket om een diagnosedocument aan te vragen www.juridischloket.nl. Naast de subsidie van de overheid ontvangt u dan een korting op uw eigen bijdrage.

 

Lagere eigen bijdrage bij mediation

De eigen bijdrage die u bij een toevoeging moet betalen wordt een stuk lager als u kiest om door middel van mediation uw geschil op te lossen. Wij kunnen u hierover informeren.